ASR

Datamanagement-aanpak in het kader van Solvency II
“Door Deltiq is in korte tijd een vertaling gemaakt van abstract beleid naar een praktische aanpak. Hierbij is goed rekening gehouden met de context van de ASR-organisatie. Wij waren onder de indruk van de expertise en het inlevingsvermogen van de consultants van Deltiq.”

 

Eric Pieper
Programmamanager Finance & Risk, ASR Nederland

ASR behoort tot de grootste verzekeraars van Nederland. Met bijna 4.400 medewerkers en een omzet van € 4,7 miljard in 2010 staat het bedrijf op de derde plaats in Nederland. De merken die ASR voert zijn ASR, De Amersfoortse, Ardanta, Europeesche Verzekeringen en Ditzo.

In januari 2010 is het programma Finance & Risk gestart met als hoofddoel de implementatie van Solvency II. Deze implementatie is een ingrijpende verandering op het gebied van informatieverstrekking, kapitaalmanagement en risicomanagement. Het verbeteren van de gegevenshuishouding – datamanagement – is hierbij een van de belangrijkste vraagstukken. Hiertoe is door het programma een vertaling gemaakt van Solvency II-eisen naar interne kaders en richtlijnen met betrekking tot data governance & databeleid.

Op verzoek van het programmamanagement heeft Deltiq een plan van aanpak opgesteld dat voorziet in de implementatie van genoemde kaders en richtlijnen. Het doel is hierbij om niet alleen Solvency II compliant te worden maar ook om de basis te leggen voor een duurzame datamanagement-functie binnen de organisatie. Naast het realiseren van hulpmiddelen en werkwijzen, bestaat de aanpak uit het maken van een concrete inhaalslag in de beschrijving van datastromen en het inrichten van governance- en monitoringprocessen.Deel deze pagina