Data Management - meer dan technologie

Juiste tools en technologie zijn belangrijke randvoorwaarden. Maar om écht effectief te zijn is het noodzakelijk om ook processen, rollen & verantwoordelijkheden, aansturing en beleid vorm te geven.

‘A fool with a tool is still a fool’. Iemand die nog nooit gefotografeerd heeft, wordt niet in één keer een professionele fotograaf wanneer hij een Nikon D6 camera aanschaft. Hetzelfde geldt onherroepelijk voor data management: of het nu gaat om technologie voor datakwaliteit, metadata, datamodellering of data opslag. De juiste tools zijn onmisbare randvoorwaarden voor gedegen data management. Om daarmee effectief te zijn, zijn andere aspecten – processen, rollen&verantwoordelijkheden en beleid eveneens van belang en randvoorwaardelijk. Hoe geven we  een gebruiker toegang tot gegevens? Wie mag definities van businesstermen in het begrippenwoordenboek muteren?  Welke richtlijnen gelden er voor het gebruik van data science-tools: wie mag deze gebruiken?

Bij Deltiq gaan we verder dan alleen de technologie. We benaderen een data management-vraagstuk altijd vanuit meerdere invalshoeken.  Dit maakt ons niet alleen onafhankelijk van technologische keuzes maar zorgt ook voor een natuurlijke en integrale benadering langs de assen mens, organisatie en technologie.