Onze waardepropositie

Deltiq helpt bij de transitie naar datagedreven werken door het realiseren van data management oplossingen: van data governance en datakwaliteit tot technologie en operations

  • Wij ontwerpen data management capabilities – zoals datakwaliteitsbeheer, gegevensbeveiliging en metadatamanagement – op een consistente en samenhangende manier;
  • We waarborgen een integraal ontwerp: proces, medewerkers & organisatie en technologie;
  • We verzorgen de inhoudelijke aansturing bij de realisatie van die capabilities in een op organisatieverandering gerichte aanpak.

Wat wij bieden

Consultancy

Data management is een veelzijdig vakgebied dat bestaat uit meerdere disciplines. Deze disciplines hebben we handzaam samengevat in een overzichtelijk Framework. Op ieder van deze disciplines hebben we uitgebreide ervaring en kunnen we inhoudelijke ondersteuning bieden. Of het nu gaat om het implementeren van een nieuwe oplossing, het verbeteren van een bestaande situatie betreft of het leveren van extra ondersteuning bij de uitvoering van operationele data management-werkzaamheden.

Onze consultants brengen kennis en ervaring in op het gebied van Data Governance, Data Architectuur, Metadata, Datakwaliteit, Data Security&Ethics, Data Technologie, Modelering, Development en Operations.

Trusted Advisor

Onze Principal Consultants brengen jarenlang ervaring mee, opgedaan in een groot aantal uitdagende data management trajecten. Zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Als Trusted Advisor zijn zij uw vertrouwde sparringpartner bij het inregelen van uw data organisatie en oplossingen. Daarbij combineren zij hun inhoudelijke expertise met kennis over de veranderaanpak en inrichting van de organisatie.

Architectuur

Het structureel verbeteren van data management vraagstukken vergt een heldere visie op de gewenste verandering en ontwerp van de te realiseren oplossingen. Het beheersen van de samenhang hierbij is key: samenhang tussen de vereiste data management disciplines, samenhang tussen vereiste technologie, organisatie en processen en samenhang met de organisatorische context. Onze consultants hebben hiermee uitgebreide ervaring in diverse grootschalige verandertrajecten.

Programma- en Interim Management

Het realiseren van een toekomstbestendig data management landschap is een uitdagende opgave. Het omvat alle aspecten die je in een digitaliseringstransitie mag verwachten en kent organisatorische, functionele en technische componenten. De samenhang daartussen en de daarmee gepaard gaande veranderingen zijn zeer complex. Onze ervaren consultants kunnen u hierbij helpen in de rol van Programma- of Interimmanager. Regelmatig ook worden ze ingezet in de rol van kwartiermaker, zodat u een snelle en goede start kunt maken.